Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • We bijten ons vast in complexe bouwprojecten

  We bijten ons vast in complexe bouwprojecten
 • Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie

  Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie
 • Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

  Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

Nieuws artikel

Esprit Projectontwikkeling tekent intentieovereenkomst voor herontwikkelingslocatie stationsgebied in Woerden

Esprit Projectontwikkeling en de gemeente Woerden tekenden 5 augustus jl. de intentieovereenkomst met betrekking tot de herontwikkeling van de locatie Johan de Wittlaan 12 B, C en D tot een woningbouwlocatie.

Namens de gemeente tekende wethouder Tymon de Weger en namens Esprit Projectontwikkeling tekende Dick van der Beek, directeur en partner.

Deze herontwikkelingslocatie, waarop  een taxibedrijf, dansschool en aannemersbedrijf zijn gehuisvest, is gelegen aan de noordzijde van het stationsgebied. De bewuste locatie betreft het overgangsgebied tussen het nieuwbouwplan “Witt” op het Pels-terrein en de bestaande buurt Staatsliedenkwartier in Woerden.

Het nieuwe plan dat zal worden ontworpen door Urban Climate Architects + BiUM omvat 29 grondgebonden woningen in de hogere prijsklasse. Het plan sluit stedenbouwkundig aan op zowel toekomstige als de bestaande omgeving. Een fietspad met een kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied doorkruist naar verwachting het plangebied.

Dick van der Beek: “Als Esprit zijn we vaker betrokken bij binnenstedelijke ontwikkelingen die zorgvuldigheid vereisen. We zijn verheugd dat wij in samenwerking met gemeente op deze locatie een eigentijdse woonomgeving kunnen gaan creëren. Woerden blijkt zeer gewaardeerd te worden door haar inwoners. Met ons plan leveren we hier graag een bijdrage aan. Daarbij kiezen we voor grondgebonden ruime woningen waarmee een locatie kan ontstaan waar de leefkwaliteit voorop staat, zowel voor nieuwe bewoners als passanten.”

Wethouder Tymon de Weger: “In Woerden bouwen we momenteel veel appartementen. Alleen al in deze straat staan er straks acht woontorens. Maar er is ook behoefte aan eengezinswoningen met een tuin. Ik ben dan ook blij met dit plan. Als tweeverdieners hierheen verhuizen, laten zij een kleinere en goedkopere eengezinswoning achter. Daar zijn weer andere mensen blij mee.”

Partijen onderzoeken gezamenlijk de haalbaarheid van deze ontwikkeling en verwachten dit onderzoek dit jaar af te ronden. Daarna zal een exploitatieovereenkomst worden afgesloten. Als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste woningen in 2022 gebouwd gaan worden.