Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • We bijten ons vast in complexe bouwprojecten

  We bijten ons vast in complexe bouwprojecten
 • Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie

  Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie
 • Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

  Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

Nieuws artikel

Project 510 woonstudio’s + 8 Skaeve Huse Place2B te Utrecht gaat definitief door

Op 20 oktober jl. hebben de Holtense projectontwikkelaar Esprit Projectontwikkeling en de Utrechtse woningcorporaties Mitros en Portaal de koopovereenkomst getekend voor 510 tijdelijke woonstudio’s en 8 Skaeve Huse in het gebied Overtuin in Leidsche Rijn. Rond de zomer van 2017 is het project genaamd Place2B klaar voor gebruik.

Esprit Projectontwikkeling heeft onlangs de locatie tussen de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal verworven, waarbij de grond door de gemeente tijdelijk beschikbaar wordt gesteld. Met deze ontwikkeling speelt Esprit Projectontwikkeling in op de maatschappelijke problematiek omtrent huisvesting voor onder meer studenten, jongeren en statushouders.
Place2B is een project van Esprit Projectontwikkeling en het wordt gebouwd door aannemer Hardeman, waarbij de gebouwen turn-key aan Mitros en Portaal worden opgeleverd. Mitros en Portaal worden de nieuwe eigenaren en nemen het project in exploitatie.

Woonstudio’s
Met de tijdelijke woonstudio’s komt er wel iets bijzonders in Utrecht. De 510 woonstudio’s worden namelijk kant en klaar geleverd en op de locatie geassembleerd. Hierbij ontstaan 4 gebouwen met 5 bouwlagen van resp. 150, 120, 90 en 150 woonunits. Op de locatie worden hiervoor alleen de nodige fundaties gemaakt en worden een lift, trappen en enkele technische ruimtes toegevoegd.

Elke woonstudio heeft een oppervlakte van ca. 21 m2, is gestoffeerd en van een eigen toilet, keuken en badkamer voorzien. De woongebouwen staan rond een groen binnenterrein met een centraal gebouw, waarin plaats is voor de beheerders, een ontmoetingsruimte en een was/droogruimte. De huurprijs van een studio ligt rond € 455,00, exclusief servicekosten.

Skaeve Huse
De komst van Skaeve Huse is nieuw voor Utrecht. De Skaeve Huse zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een prikkelarme woonomgeving. De bewoners krijgen intensieve begeleiding. Naast de 7 Skaeve Huse is er een achtste identieke woning voor de begeleiders.