Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • We bijten ons vast in complexe bouwprojecten

  We bijten ons vast in complexe bouwprojecten
 • Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie

  Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie
 • Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

  Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

Nieuws artikel

Start bouw Aquarius Waterwonen 16 maart 2018

Vrijdag 16 maart is de starthandeling verricht voor de tweede fase van de het plan voor 13 waterwoningen aan de Rielerkolk te Deventer, bekend onder de naam Aquarius Waterwonen. De starthandeling is verricht door de wethouder van Deventer, de heer Jan Jaap Kolkman.
Voor een video van deze handeling: zie deze link starthandeling fase 2

De woningen van de eerste fase, welke reeds in 2011 in de verkoop gingen,  waren van alle gemakken voorzien en behoorlijk luxe uitgevoerd (twee badkamers, luxe keuken, vloerverwarming met tegelvloer) en daar was bij start verkoop een gezonde belangstelling voor. Uiteindelijk zijn twee van deze woningen verkocht en gebouwd, één woning aan de noordzijde en één woning aan de zuidzijde van de kolk.
Eén van de huidige bewoners typeerde zijn woning als ‘een appartement aan het water’.
Helaas gooide de financiële crisis roet in het eten en stokte de verkoop van deze fraaie woningen.

Enkele jaren geleden werd besloten om het plan wat aan te passen aan de tijd en ook de prijzen wat couranter te maken, echter met behoud van de beleving van het wonen aan de kolk.
Met het huidige woningtype wordt daar ruimschoots aan voldaan en er zijn nu dan ook vijf woningen verkocht. Derhalve wordt nu gestart met de tweede fase van zes woningen, allen gelegen aan de noordzijde van de Rielerkolk.

Aan de noordzijde zijn nog twee woningen te koop; deze worden casco meegebouwd, d.w.z. dat de toekomstige koper nog zoveel mogelijk keuze heeft om de indeling van de woning aan te passen naar zijn wensen.
Aan de zuidzijde is één woning verkocht; de overige vier woningen zijn nog te koop.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website: www.aquarius-waterwonen.nl