Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • We bijten ons vast in complexe bouwprojecten

  We bijten ons vast in complexe bouwprojecten
 • Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie

  Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie
 • Notice: Only variables should be passed by reference in /home/projontwik/domains/espritprojectontwikkeling.nl/public_html/wp-content/themes/esprit/header.php on line 95
 • Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

  Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

Project

Utrecht, 510 woonstudio’s + 8 Skaeve Huse Place 2B

woonstudio's

In Utrecht heeft Esprit Projectontwikkeling een project ontwikkeld voor tijdelijke woonunits, genaamd Place2B. Het project is gesitueerd in Leidsche Rijn, deelgebied Overtuin en is ontstaan door de reconstructie van de autosnelweg A2, die op deze plek ondergronds gaat.
De gebouwen zijn gebouwd door aannemer Hardeman uit Veenendaal en medio 2017 turn-key opgeleverd aan de woningcoörporaties Mitros en Portaal, waarmee ze de nieuwe eigenaren van het project zijn geworden.

Woonstudio’s
Met de tijdelijke woonstudio’s is er wel iets bijzonders in Utrecht bijgekomen. De 510 woonstudio’s zijn kant en klaar geleverd en op de locatie geassembleerd. Op de locatie zijn hiervoor alleen de nodige fundaties gemaakt en zijn een lift, trappen en enkele technische ruimtes toegevoegd. Het project bestaat uit 4 gebouwen met 5 bouwlagen van resp. 150, 120, 90 en 150 woonunits.
Elke woonstudio heeft een oppervlakte van ca. 21 m2, is gestoffeerd en van een eigen toilet, keuken en badkamer voorzien. De woongebouwen staan rond een groen binnenterrein met een centraal gebouw, waarin plaats is voor de beheerders, een ontmoetingsruimte en een was/droogruimte. De huurprijs van een studio ligt rond € 455,00, exclusief servicekosten (prijsniveau 2017).

Skaeve Huse
De komst van Skaeve Huse is nieuw voor Utrecht. De Skaeve Huse zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een prikkelarme woonomgeving. De bewoners krijgen intensieve begeleiding. Naast de 7 Skaeve Huse is er een achtste identieke woning voor de begeleiders.
Klik hier voor een verklaring van dit begrip.

In het middengebied van de locatie is een aangenaam verblijfsgebied gerealiseerd, voorzien van een centrumgebouw, waar bewoners zich kunnen ontspannen en lekker kunnen recreëren, maar waar ook enkele centrale voorzieningen worden ondergebracht, zoals een wasserette.

Voor de video-impressie van het ontstaan van het project: klik hier
Voor info omtrent de Skaeve Huse + video van het interview op RTV Utrecht, met name in het voortraject van het project: klik hier
Voor het nieuwsbericht van de gemeente omtrent het project: klik hier
Om zowel de samenstelling van de units in de fabriek als op een timelapse-film te bekijken: klik hier

Project afgerond
Op 27 juli 2017 is het project opgeleverd.
Voor enkele video’s van het opgeleverde project klik onderstaande links:
gebouw ABC
gebouw A, Skaeve Huse en E