< IJsselmuiden, huisvesting voor arbeidsmigranten - Esprit
  • We bijten ons vast in complexe bouwprojecten

    We bijten ons vast in complexe bouwprojecten
  • Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie

    Een vastgoedproject is haalbaar bij een sluitende exploitatie
  • Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

    Toegevoegde waarde in de initiatie- en de ontwikkelfase

Project

IJsselmuiden, huisvesting voor arbeidsmigranten

huisvesting arbeidsmigranten

In de Koekoekspolder van IJsselmuiden heeft Esprit Projectontwikkeling in samenwerking met Nijhof Vastgoed BV een stuk grond verworven op de plaats van een huidig kassencomplex. De locatie is gelegen aan de Tuindersweg en na sloop van een deel van het bestaande kassencomplex is er ruimte om een modern onderkomen te realiseren voor 120 arbeidsmigranten. Deze arbeidsmigranten zijn werkzaam in de Koekoekspolder zelf, zodat ze straks met de fiets of lopend naar hun werk kunnen.
Het project bestaat uit twee gebouwen:
– een hoofdgebouw met 9 units voor één persoon en 32 units voor twee personen
– een bijgebouw met 6 units voor één persoon en 25 units voor twee personen
De gebouwen worden daarnaast voorzien van een beheerdersruimte, een wasruimte en voldoende bergruimte. De gebouwen worden geconstrueerd uit prefab woonunits in twee bouwlagen met aan de buitenzijde een moderne gevelafwerking. De entree van de gebouwen wordt opgetrokken uit een glasbouwsysteem, zo een link leggend naar de kassenbouw in de directe omgeving.
De locatie is ruim opgezet en biedt tevens plaats voor een ruime fietsenstalling, een recreatieveld en een gemeenschappelijke buitenruimte. Aan de voorzijde wordt een ruim parkeerterrein aangelegd. Het gehele terrein wordt voorzien van onderhoudsvrije beplanting.